Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery PvP a PvE? Rasa a klasa?

Emiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam kilka pytań odnośnie TERY Online (nie wiem czy dobrze napisałem, wybaczcie ewentualne błędy). Mianowicie zaczynam dopiero tą grę i nasuwa mi się kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi. A więc tak:

- na jakiej zasadzie działają serwery PvP w porównaniu do PvE, co jest różni, o co w nich chodzi, który warto wybrać?

- czy dana klasa postaci działa tak samo na każdej rasie?

- na jakim serwerze mogę znaleźć największą ilość polaków, nie ukrywam, że nie interesuje mnie gra indywidualna, lecz w grupie/gildii z TS'em. A właśnie, mógłby mi ktoś na pw. podać jakiś TS3 z normalnymi ludźmi którzy grają w TERE i można z nimi normalnie pogadać?

- czy jest jakaś klasa dominująca w PvP/PvE czy każda ma równe szanse?

Póki co to tyle, liczę na sensowne odpowiedzi, piona. :)

Weteran
Opublikowano

Witajcie, mam kilka pytań odnośnie TERY Online (nie wiem czy dobrze napisałem, wybaczcie ewentualne błędy). Mianowicie zaczynam dopiero tą grę i nasuwa mi się kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi. A więc tak:

- na jakiej zasadzie działają serwery PvP w porównaniu do PvE, co jest różni, o co w nich chodzi, który warto wybrać?

Serwer PVP jest skill, który poza miastem neutralnym możesz bić swoich inaczej zwane PK. Na serwerze PvE możesz bić się tylko poprzez duel nie inaczej. Serwer PvP jest bardziej dynamiczny niż serwer PvE to tylko zależy od ciebie na jakim chcesz grać. Ja polecam ci wybrać PvP więcej zabawy jest na nim

- czy dana klasa postaci działa tak samo na każdej rasie?

Tak to nie ma różnicy jednak jak dobrze pamiętam to jedna klasa była przypisana tylko do konkretnej rasy.

- na jakim serwerze mogę znaleźć największą ilość polaków, nie ukrywam, że nie interesuje mnie gra indywidualna, lecz w grupie/gildii z TS'em. A właśnie, mógłby mi ktoś na pw. podać jakiś TS3 z normalnymi ludźmi którzy grają w TERE i można z nimi normalnie pogadać?

Nie pamiętam nazw serwerów dokładnie jednak większość polaków gra na angielskich serwerach, ja ci polecam zagrać na Veritasie ponieważ jest tam dużo polskich gildii, które mają własnego TS3 i organizują różne wypady grupowe

- czy jest jakaś klasa dominująca w PvP/PvE czy każda ma równe szanse?

Póki co to tyle, liczę na sensowne odpowiedzi, piona. :)

Klasy są wyrównane, wszystko zależy od twoich umiejętności i wyposażenia. Każda klasa jest dobra jednak różnią się tym, że inaczej musisz walczyć na polu walki :) To tyle z mojej strony masz więcej pytań to pisz na PW lub w tym temacie.

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...